Biotechnologia > Technologia, biotechnologia i analiza żywności
Pobierz listę (XLS)

Biotechnologia

, II stopnia, stacjonarne, rok rozpoczęcia 2022/2023

Semestr: 1  (2022/2023 - zimowy)

ECTS W C L P S Zal.
Karta przedmiotu
PODSTAWY INŻYNIERII BIOPROCESOWEJ
4 30 - - 30 - z
ECTS
4
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
Projekt
30 godz.
Pobierz kartę przedmiotu
PROJEKT TECHNOLOGICZNY
2 - - - 30 - z
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Projekt
30 godz.
Pobierz kartę przedmiotu
APARATURA CHEMICZNA I BIOTECHNOLOGICZNA
4 30 - - 15 - e
ECTS
4
Forma zal.
egzamin
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
Projekt
15 godz.
Pobierz kartę przedmiotu
PODSTAWY BIOINFORMATYKI
2 15 - 15 - - z
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
15 godz.
Laboratorium
15 godz.
Pobierz kartę przedmiotu
PODSTAWY TECHNOLOGII OGÓLNEJ
1 15 - - - - z
ECTS
1
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
15 godz.
Pobierz kartę przedmiotu
BIOTECHNOLOGIA OGÓLNA
4 30 - 15 - - e
ECTS
4
Forma zal.
egzamin
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
Laboratorium
15 godz.
Pobierz kartę przedmiotu
KOMPUTEROWE WSPOMAGANIE PROJEKTOWANIA
3 - - - 45 - z
ECTS
3
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Projekt
45 godz.
Pobierz kartę przedmiotu
GRAFIKA INŻYNIERSKA
2 - - 30 - - z
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Laboratorium
30 godz.
Pobierz kartę przedmiotu

Semestr: 2  (2022/2023 - letni)

ECTS W C L P S Zal.
Karta przedmiotu
2 - 30 - - - z/e
ECTS
2
Forma zal.
-
Liczba godzin:
Ćwiczenia
30 godz.
Przedmioty w module:
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Ćwiczenia
30 godz.
Pobierz kartę przedmiotu Format pliku: PDF. Rozmiar pliku około 50kB
TECHNIKI INSTRUMENTALNE W ANALIZIE BIOCZĄSTECZEK
2 - - 30 - - z
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Laboratorium
30 godz.
Pobierz kartę przedmiotu
PODSTAWY PROGRAMOWANIA
1 - - 15 - - z
ECTS
1
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Laboratorium
15 godz.
Pobierz kartę przedmiotu
INŻYNIERIA GENETYCZNA-PROJEKT ZESPOŁOWY
3 - - 30 15 - z
ECTS
3
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Laboratorium
30 godz.
Projekt
15 godz.
Pobierz kartę przedmiotu
ENZYMOLOGIA STOSOWANA
3 - - 15 - 15 z
ECTS
3
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Laboratorium
15 godz.
Seminarium
15 godz.
Pobierz kartę przedmiotu
ORGANIZMY MODELOWE
2 15 - 15 - - z
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
15 godz.
Laboratorium
15 godz.
Pobierz kartę przedmiotu
BIOLOGICZNIE AKTYWNE SUBSTANCJE ROŚLINNE
3 15 - 30 - - z
ECTS
3
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
15 godz.
Laboratorium
30 godz.
Pobierz kartę przedmiotu
CHEMOMETRIA I METODOLOGIA BADAŃ DOŚWIADCZALNYCH
3 15 - 30 - - z
ECTS
3
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
15 godz.
Laboratorium
30 godz.
Pobierz kartę przedmiotu

Przedmioty z Specjalność: Technologia, biotechnologia i analiza żywności

MIKROBIOLOGIA ŻYWNOŚCI
4 15 - 45 - - e
ECTS
4
Forma zal.
egzamin
Liczba godzin:
Wykład
15 godz.
Laboratorium
45 godz.
Pobierz kartę przedmiotu
FUNKCJONALNE WŁAŚCIWOŚCI SKŁADNIKÓW ŻYWNOŚCI
4 15 - 45 - - z
ECTS
4
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
15 godz.
Laboratorium
45 godz.
Pobierz kartę przedmiotu
PROJEKTOWANIE PROCESÓW BIOTECHNOLOGICZNYCH
3 15 - - 30 - z
ECTS
3
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
15 godz.
Projekt
30 godz.
Pobierz kartę przedmiotu

Semestr: 3  (2023/2024 - zimowy)

ECTS W C L P S Zal.
Karta przedmiotu
2 30 - - - - z/e
2 30 - - - - z
2 30 - - - - z
2 30 - - - - z
2 30 - - - - z
2 30 - - - - z
2 30 - - - - z
2 30 - - - - z
2 30 - - - - z
2 30 - - - - z
2 30 - - - - z
2 30 - - - - z
2 30 - - - - z
2 30 - - - - z
2 30 - - - - z
2 30 - - - - z
2 30 - - - - z
2 30 - - - - z
2 30 - - - - z
2 30 - - - - z
2 30 - - - - z
2 30 - - - - z
2 30 - - - - z
2 30 - - - - z
2 30 - - - - z
2 30 - - - - z
2 30 - - - - z
2 30 - - - - z
ECTS
2
Forma zal.
-
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
Przedmioty w module:
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
Pobierz kartę przedmiotu Format pliku: PDF. Rozmiar pliku około 50kB
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
Pobierz kartę przedmiotu Format pliku: PDF. Rozmiar pliku około 50kB
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
2 - 30 - - - z/e
ECTS
2
Forma zal.
-
Liczba godzin:
Ćwiczenia
30 godz.
Przedmioty w module:
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Ćwiczenia
30 godz.
Pobierz kartę przedmiotu Format pliku: PDF. Rozmiar pliku około 50kB
DIAGNOSTYKA MOLEKULARNA W MEDYCYNIE I PRZEMYŚLE SPOŻYWCZYM
3 15 - 15 - - e
ECTS
3
Forma zal.
egzamin
Liczba godzin:
Wykład
15 godz.
Laboratorium
15 godz.
Pobierz kartę przedmiotu
CHEMIA BIOORGANICZNA I BIOSTEREOCHEMIA
2 30 - - - - z
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
Pobierz kartę przedmiotu
ZARZĄDZANIE JAKOŚCIĄ PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO I FARMACEUTYCZNEGO
1 15 - - - - z

Przedmioty z Specjalność: Technologia, biotechnologia i analiza żywności

TECHNOLOGIA PREPARATÓW ENZYMATYCZNYCH
3 15 - 30 - - z
ECTS
3
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
15 godz.
Laboratorium
30 godz.
Pobierz kartę przedmiotu
TECHNOLOGIA UTRWALANIA ŻYWNOŚCI
6 30 - 45 - 15 e
ECTS
6
Forma zal.
egzamin
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
Laboratorium
45 godz.
Seminarium
15 godz.
Pobierz kartę przedmiotu
BADANIE ŻYWNOŚCI TECHNIKĄ PCR
2 - - 15 - 15 z
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Laboratorium
15 godz.
Seminarium
15 godz.
Pobierz kartę przedmiotu
NAUKA O ŻYWIENIU I TOKSYKOLOGIA ŻYWNOŚCI
5 30 - 30 - 15 z
ECTS
5
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
Laboratorium
30 godz.
Seminarium
15 godz.
Pobierz kartę przedmiotu
BIOTECHNOLOGIA I TECHNOLOGIA LIPIDÓW
6 30 - 30 - 15 e
ECTS
6
Forma zal.
egzamin
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
Laboratorium
30 godz.
Seminarium
15 godz.
Pobierz kartę przedmiotu

Semestr: 4  (2023/2024 - letni)

ECTS W C L P S Zal.
Karta przedmiotu
PRACA DYPLOMOWA MAGISTERSKA
20 - - - - - z
ECTS
20
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Pobierz kartę przedmiotu
SEMINARIUM DYPLOMOWE
2 - - - - 15 z
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Seminarium
15 godz.
Pobierz kartę przedmiotu
SEMINARIUM DYPLOMOWE
2 - - - - 15 z
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Seminarium
15 godz.
Pobierz kartę przedmiotu
LABORATORIUM DYPLOMOWE
5 - - 75 - - z
ECTS
5
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Laboratorium
75 godz.
Pobierz kartę przedmiotu
BIOETYKA
2 30 - - - - z
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
Pobierz kartę przedmiotu
Powrót do strony głównej