Biotechnologia >
Technologia, biotechnologia i analiza żywności
Biotechnologia
, I stopnia - inżynierskie, stacjonarne, rok rozpoczęcia 2022/2023
ECTS
W
C
L
P
S
Zal.
Karta przedmiotu
PODSTAWY CHEMII
5
30
30
-
-
-
e
PODSTAWY CHEMII
Pobierz kartę przedmiotu
ECTS
5
Forma zal.
egzamin
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
Ćwiczenia
30 godz.
MATEMATYKA
9
45
45
-
-
-
e
MATEMATYKA
Pobierz kartę przedmiotu
ECTS
9
Forma zal.
egzamin
Liczba godzin:
Wykład
45 godz.
Ćwiczenia
45 godz.
MIKROBIOLOGIA OGÓLNA
4
30
-
30
-
-
z
MIKROBIOLOGIA OGÓLNA
Pobierz kartę przedmiotu
ECTS
4
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
Laboratorium
30 godz.
PODSTAWY BIOLOGII Z ELEMENTAMI BIOLOGII KOMÓRKI
3
30
-
-
-
-
e
FIZYKA
4
30
15
-
-
-
z
FIZYKA
Pobierz kartę przedmiotu
ECTS
4
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
Ćwiczenia
15 godz.
WPROWADZENIE DO WSPÓŁCZESNEJ BIOTECHNOLOGII
2
30
-
-
-
-
z
Semestr: 2 (2022/2023 - letni)
ECTS
W
C
L
P
S
Zal.
Karta przedmiotu
FIZYKA
5
15
15
30
-
-
e
FIZYKA
Pobierz kartę przedmiotu
ECTS
5
Forma zal.
egzamin
Liczba godzin:
Wykład
15 godz.
Ćwiczenia
15 godz.
Laboratorium
30 godz.
MATEMATYKA
9
45
45
-
-
-
e
MATEMATYKA
Pobierz kartę przedmiotu
ECTS
9
Forma zal.
egzamin
Liczba godzin:
Wykład
45 godz.
Ćwiczenia
45 godz.
MASZYNOZNAWSTWO i GRAFIKA INŻYNIERSKA
6
30
15
-
30
-
z
MASZYNOZNAWSTWO i GRAFIKA INŻYNIERSKA
Pobierz kartę przedmiotu
ECTS
6
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
Ćwiczenia
15 godz.
Projekt
30 godz.
CHEMIA NIEORGANICZNA
7
30
15
45
-
-
e
CHEMIA NIEORGANICZNA
Pobierz kartę przedmiotu
ECTS
7
Forma zal.
egzamin
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
Ćwiczenia
15 godz.
Laboratorium
45 godz.
Semestr: 3 (2023/2024 - zimowy)
ECTS
W
C
L
P
S
Zal.
Karta przedmiotu
BIOLOGIA MOLEKULARNA
5
30
-
30
-
-
e
BIOLOGIA MOLEKULARNA
Pobierz kartę przedmiotu
ECTS
5
Forma zal.
egzamin
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
Laboratorium
30 godz.
CHEMIA FIZYCZNA
6
45
15
-
-
15
e
CHEMIA FIZYCZNA
Pobierz kartę przedmiotu
ECTS
6
Forma zal.
egzamin
Liczba godzin:
Wykład
45 godz.
Ćwiczenia
15 godz.
Seminarium
15 godz.
CHEMIA ORGANICZNA
3
30
15
-
-
-
z
CHEMIA ORGANICZNA
Pobierz kartę przedmiotu
ECTS
3
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
Ćwiczenia
15 godz.
STATYSTYKA I ANALIZA DANYCH
2
15
-
15
-
-
z
STATYSTYKA I ANALIZA DANYCH
Pobierz kartę przedmiotu
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
15 godz.
Laboratorium
15 godz.
2
30
-
-
-
-
z/e
NAUKI FILOZOFICZNE
ECTS
2
Forma zal.
-
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
Przedmioty w module:
FILOZOFIA
Pobierz kartę przedmiotu
Format pliku: PDF. Rozmiar pliku około 50kB
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
2
30
-
-
-
-
z/e
NAUKI EKONOMICZNE
ECTS
2
Forma zal.
-
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
Przedmioty w module:
PODSTAWY EKONOMII
Pobierz kartę przedmiotu
Format pliku: PDF. Rozmiar pliku około 50kB
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
2
-
30
-
-
-
z/e
JĘZYK OBCY I
ECTS
2
Forma zal.
-
Liczba godzin:
Ćwiczenia
30 godz.
Przedmioty w module:
JĘZYK ANGIELSKI I
Pobierz kartę przedmiotu
Format pliku: PDF. Rozmiar pliku około 50kB
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Ćwiczenia
30 godz.
Semestr: 4 (2023/2024 - letni)
ECTS
W
C
L
P
S
Zal.
Karta przedmiotu
MIKROBIOLOGIA PRZEMYSŁOWA
4
30
-
30
-
-
z
MIKROBIOLOGIA PRZEMYSŁOWA
Pobierz kartę przedmiotu
ECTS
4
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
Laboratorium
30 godz.
CHEMIA ORGANICZNA
5
30
30
-
-
-
e
CHEMIA ORGANICZNA
Pobierz kartę przedmiotu
ECTS
5
Forma zal.
egzamin
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
Ćwiczenia
30 godz.
NOWOCZESNE METODY I APARATURA W MIKROBIOLOGII I BIOTECHNOLOGII
2
15
-
15
-
-
z
NOWOCZESNE METODY I APARATURA W MIKROBIOLOGII I BIOTECHNOLOGII
Pobierz kartę przedmiotu
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
15 godz.
Laboratorium
15 godz.
6
15
-
60
-
-
z/e
ANALITYKA
ECTS
6
Forma zal.
-
Liczba godzin:
Wykład
15 godz.
Laboratorium
60 godz.
Przedmioty w module:
CHEMIA ANALITYCZNA
Pobierz kartę przedmiotu
Format pliku: PDF. Rozmiar pliku około 50kB
ECTS
6
Forma zal.
egzamin
Liczba godzin:
Wykład
15 godz.
Laboratorium
60 godz.
2
15
-
15
-
-
z/e
ŻYWNOŚĆ I ŻYWIENIE
ECTS
2
Forma zal.
-
Liczba godzin:
Wykład
15 godz.
Laboratorium
15 godz.
Przedmioty w module:
PODSTAWY ŻYWIENIA CZŁOWIEKA
Pobierz kartę przedmiotu
Format pliku: PDF. Rozmiar pliku około 50kB
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
15 godz.
Laboratorium
15 godz.
2
-
30
-
-
-
z/e
JĘZYK OBCY II
ECTS
2
Forma zal.
-
Liczba godzin:
Ćwiczenia
30 godz.
Przedmioty w module:
JĘZYK ANGIELSKI II
Pobierz kartę przedmiotu
Format pliku: PDF. Rozmiar pliku około 50kB
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Ćwiczenia
30 godz.
Semestr: 5 (2024/2025 - zimowy)
ECTS
W
C
L
P
S
Zal.
Karta przedmiotu
PODSTAWY INŻYNIERII GENETYCZNEJ
5
30
-
30
-
-
e
PODSTAWY INŻYNIERII GENETYCZNEJ
Pobierz kartę przedmiotu
ECTS
5
Forma zal.
egzamin
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
Laboratorium
30 godz.
OPERACJE DYFUZYJNE W INŻYNIERII BIOPROCESOWEJ
6
30
-
30
15
-
e
OPERACJE DYFUZYJNE W INŻYNIERII BIOPROCESOWEJ
Pobierz kartę przedmiotu
ECTS
6
Forma zal.
egzamin
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
Laboratorium
30 godz.
Projekt
15 godz.
METODY BADAŃ STRUKTURALNYCH
3
30
-
15
-
-
z
METODY BADAŃ STRUKTURALNYCH
Pobierz kartę przedmiotu
ECTS
3
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
Laboratorium
15 godz.
PODSTAWY BIOINFORMATYKI
2
15
-
15
-
-
z
PODSTAWY BIOINFORMATYKI
Pobierz kartę przedmiotu
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
15 godz.
Laboratorium
15 godz.
BIOCHEMIA
6
60
15
-
-
-
e
BIOCHEMIA
Pobierz kartę przedmiotu
ECTS
6
Forma zal.
egzamin
Liczba godzin:
Wykład
60 godz.
Ćwiczenia
15 godz.
2
-
30
-
-
-
z/e
JĘZYK OBCY III
ECTS
2
Forma zal.
-
Liczba godzin:
Ćwiczenia
30 godz.
Przedmioty w module:
JĘZYK ANGIELSKI III
Pobierz kartę przedmiotu
Format pliku: PDF. Rozmiar pliku około 50kB
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Ćwiczenia
30 godz.
3
15
-
30
-
-
z/e
TECHNIKI ROZDZIELANIA
ECTS
3
Forma zal.
-
Liczba godzin:
Wykład
15 godz.
Laboratorium
30 godz.
Przedmioty w module:
TECHNIKI ROZDZIELANIA BIOMOLEKUŁ
Pobierz kartę przedmiotu
Format pliku: PDF. Rozmiar pliku około 50kB
ECTS
3
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
15 godz.
Laboratorium
30 godz.
Semestr: 6 (2024/2025 - letni)
ECTS
W
C
L
P
S
Zal.
Karta przedmiotu
BIOTECHNOLOGIA OGÓLNA
8
30
-
60
-
15
e
BIOTECHNOLOGIA OGÓLNA
Pobierz kartę przedmiotu
ECTS
8
Forma zal.
egzamin
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
Laboratorium
60 godz.
Seminarium
15 godz.
BIOCHEMIA
5
-
-
60
-
15
z
BIOCHEMIA
Pobierz kartę przedmiotu
ECTS
5
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Laboratorium
60 godz.
Seminarium
15 godz.
INSTRUMENTALNE METODY BADAŃ STRUKTUR BIOMAKROMOLEKUŁ
3
15
-
30
-
-
z
INSTRUMENTALNE METODY BADAŃ STRUKTUR BIOMAKROMOLEKUŁ
Pobierz kartę przedmiotu
ECTS
3
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
15 godz.
Laboratorium
30 godz.
BIOREAKTORY
2
15
-
15
-
-
z
BIOREAKTORY
Pobierz kartę przedmiotu
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
15 godz.
Laboratorium
15 godz.
3
15
-
30
-
-
z/e
KULTURY KOMÓRKOWE
3
15
-
30
-
-
z
HODOWLA KOMÓRKOWA IN VITRO
ECTS
3
Forma zal.
-
Liczba godzin:
Wykład
15 godz.
Laboratorium
30 godz.
Przedmioty w module:
KULTURY KOMÓRKOWE
ECTS
3
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
15 godz.
Laboratorium
30 godz.
KULTURY TKANKOWE
Pobierz kartę przedmiotu
Format pliku: PDF. Rozmiar pliku około 50kB
ECTS
3
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
15 godz.
Laboratorium
30 godz.
2
-
30
-
-
-
z/e
JĘZYK OBCY IV
ECTS
2
Forma zal.
-
Liczba godzin:
Ćwiczenia
30 godz.
Przedmioty w module:
JĘZYK ANGIELSKI IV
Pobierz kartę przedmiotu
Format pliku: PDF. Rozmiar pliku około 50kB
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Ćwiczenia
30 godz.
Przedmioty z Specjalność: Technologia, biotechnologia i analiza żywności
CHEMIA ŻYWNOŚCI
3
30
-
-
-
15
z
CHEMIA ŻYWNOŚCI
Pobierz kartę przedmiotu
ECTS
3
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
Seminarium
15 godz.
TECHNIKI INSTRUMENTALNE W ANALIZIE ŻYWNOŚCI
2
15
-
15
-
-
z
TECHNIKI INSTRUMENTALNE W ANALIZIE ŻYWNOŚCI
Pobierz kartę przedmiotu
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
15 godz.
Laboratorium
15 godz.
Semestr: 7 (2025/2026 - zimowy)
ECTS
W
C
L
P
S
Zal.
Karta przedmiotu
ZARZĄDZANIE JAKOŚCIĄ PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO I FARMACEUTYCZNEGO
1
15
-
-
-
-
z
ZARZĄDZANIE JAKOŚCIĄ PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO I FARMACEUTYCZNEGO
ECTS
1
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
15 godz.
PROJEKT TECHNOLOGICZNY
2
-
-
-
30
-
z
PROJEKT TECHNOLOGICZNY
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Projekt
30 godz.
LABORATORIUM DYPLOMOWE
3
-
-
60
-
-
z
LABORATORIUM DYPLOMOWE
ECTS
3
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Laboratorium
60 godz.
SEMINARIUM DYPLOMOWE
2
-
-
-
-
15
z
SEMINARIUM DYPLOMOWE
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Seminarium
15 godz.
Przedmioty z Specjalność: Technologia, biotechnologia i analiza żywności
ANALIZA ŻYWNOŚCI
3
15
-
30
-
-
z
ANALIZA ŻYWNOŚCI
ECTS
3
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
15 godz.
Laboratorium
30 godz.
PROCESY TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI
5
30
-
30
-
-
e
PROCESY TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI
ECTS
5
Forma zal.
egzamin
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
Laboratorium
30 godz.