Biotechnologia >
Technologia, biotechnologia i analiza żywności
Biotechnologia
, II stopnia, stacjonarne, rok rozpoczęcia 2023/2024
ECTS
W
C
L
P
S
Zal.
Karta przedmiotu
ORGANIZMY MODELOWE
2
15
-
15
-
-
z
ORGANIZMY MODELOWE
Pobierz kartę przedmiotu
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
15 godz.
Laboratorium
15 godz.
CHEMOMETRIA I METODOLOGIA BADAŃ DOŚWIADCZALNYCH
3
15
-
30
-
-
z
CHEMOMETRIA I METODOLOGIA BADAŃ DOŚWIADCZALNYCH
Pobierz kartę przedmiotu
ECTS
3
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
15 godz.
Laboratorium
30 godz.
BIOLOGICZNIE AKTYWNE SUBSTANCJE ROŚLINNE
3
15
-
30
-
-
z
BIOLOGICZNIE AKTYWNE SUBSTANCJE ROŚLINNE
Pobierz kartę przedmiotu
ECTS
3
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
15 godz.
Laboratorium
30 godz.
TECHNIKI INSTRUMENTALNE W ANALIZIE BIOCZĄSTECZEK
2
-
-
30
-
-
z
ENZYMOLOGIA STOSOWANA
3
-
-
15
-
15
z
ENZYMOLOGIA STOSOWANA
Pobierz kartę przedmiotu
ECTS
3
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Laboratorium
15 godz.
Seminarium
15 godz.
INŻYNIERIA GENETYCZNA-PROJEKT ZESPOŁOWY
3
-
-
30
15
-
z
INŻYNIERIA GENETYCZNA-PROJEKT ZESPOŁOWY
Pobierz kartę przedmiotu
ECTS
3
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Laboratorium
30 godz.
Projekt
15 godz.
2
-
30
-
-
-
z/e
JĘZYK OBCY I
ECTS
2
Forma zal.
-
Liczba godzin:
Ćwiczenia
30 godz.
Przedmioty w module:
JĘZYK ANGIELSKI I
Pobierz kartę przedmiotu
Format pliku: PDF. Rozmiar pliku około 50kB
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Ćwiczenia
30 godz.
Przedmioty z Specjalność: Technologia, biotechnologia i analiza żywności
PROJEKTOWANIE PROCESÓW BIOTECHNOLOGICZNYCH
3
15
-
-
30
-
e
FUNKCJONALNE WŁAŚCIWOŚCI SKŁADNIKÓW ŻYWNOŚCI
4
15
-
45
-
-
z
FUNKCJONALNE WŁAŚCIWOŚCI SKŁADNIKÓW ŻYWNOŚCI
Pobierz kartę przedmiotu
ECTS
4
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
15 godz.
Laboratorium
45 godz.
MIKROBIOLOGIA ŻYWNOŚCI
4
15
-
45
-
-
e
MIKROBIOLOGIA ŻYWNOŚCI
Pobierz kartę przedmiotu
ECTS
4
Forma zal.
egzamin
Liczba godzin:
Wykład
15 godz.
Laboratorium
45 godz.
Semestr: 2 (2024/2025 - zimowy)
ECTS
W
C
L
P
S
Zal.
Karta przedmiotu
ZARZĄDZANIE JAKOŚCIĄ PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO I FARMACEUTYCZNEGO
1
15
-
-
-
-
z
2
-
30
-
-
-
z/e
JĘZYK OBCY II
ECTS
2
Forma zal.
-
Liczba godzin:
Ćwiczenia
30 godz.
Przedmioty w module:
JĘZYK ANGIELSKI II
Pobierz kartę przedmiotu
Format pliku: PDF. Rozmiar pliku około 50kB
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Ćwiczenia
30 godz.
2
30
-
-
-
-
z/e
Kredyty, pożyczki, ubezpieczenia
2
30
-
-
-
-
z
Kryptowaluty i sztuczna inteligencja: finanse przyszłości
2
30
-
-
-
-
z
Świat na krawędzi: Zagrożenia dla współczesnego bezpieczeństwa ekonomicznego
2
30
-
-
-
-
z
Komunikacja interpersonalna, autoprezentacja i redagowanie technicznych prac pisemnych
2
30
-
-
-
-
z
Wynalazki inspirowane naturą
2
30
-
-
-
-
z
Fakty i mity na temat żywności - od historii, która zabija po kanapowców-smartfonowców
2
30
-
-
-
-
z
Are you the change? Exploring citizen engagement for Smart Sustainable Cities
2
30
-
-
-
-
z
Inana/Isztar: bogini nieba, wojny, seksu i seksualności - portret mezopotamskiego bóstwa
2
30
-
-
-
-
z
Jak osiągnąć wolność finansową?
2
30
-
-
-
-
z
Aspekty społeczne technologii informacyjnych
2
30
-
-
-
-
z
Style w muzyce
2
30
-
-
-
-
z
Music Matters
2
30
-
-
-
-
z
Jak stać się poliglotą? Lingwistyka wielojęzyczna w praktyce
2
30
-
-
-
-
z
Kaszubi: białe plamy, czarne podniebienia i różowe okulary. W kręgu stereotypów i wyobrażeń
2
30
-
-
-
-
z
Akademia Polskiego Filmu
2
30
-
-
-
-
z
Jarlostwo Orkadów w czasach Jarla Rognvalda Kali Kolssona 1136-58
2
30
-
-
-
-
z
Eko-innowacje w Budownictwie. Społeczne i kulturowe perspektywy
2
30
-
-
-
-
z
Jak skutecznie nauczać i uczyć się języków obcych – glottodydaktyka w pigułce
2
30
-
-
-
-
z
Poprawność jest Ci pisana. Wybrane zagadnienia polskiej ortografii i interpunkcji
2
30
-
-
-
-
z
(Nie)obecność kobiet-historia, społeczeństwo, gender
2
30
-
-
-
-
z
Wkład Polaków do nauki i techniki światowej
2
30
-
-
-
-
z
Prawa człowieka XXI w. - między teorią a praktyką
2
30
-
-
-
-
z
PRZEDMIOT HUMANISTYCZNO-SPOŁECZNY
ECTS
2
Forma zal.
-
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
Przedmioty w module:
Kredyty, pożyczki, ubezpieczenia
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
Kryptowaluty i sztuczna inteligencja: finanse przyszłości
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
Świat na krawędzi: Zagrożenia dla współczesnego bezpieczeństwa ekonomicznego
Pobierz kartę przedmiotu
Format pliku: PDF. Rozmiar pliku około 50kB
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
Komunikacja interpersonalna, autoprezentacja i redagowanie technicznych prac pisemnych
Pobierz kartę przedmiotu
Format pliku: PDF. Rozmiar pliku około 50kB
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
Historia Chemii
Pobierz kartę przedmiotu
Format pliku: PDF. Rozmiar pliku około 50kB
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
Wynalazki inspirowane naturą
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
Fakty i mity na temat żywności - od historii, która zabija po kanapowców-smartfonowców
Pobierz kartę przedmiotu
Format pliku: PDF. Rozmiar pliku około 50kB
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
Are you the change? Exploring citizen engagement for Smart Sustainable Cities
Pobierz kartę przedmiotu
Format pliku: PDF. Rozmiar pliku około 50kB
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
Inana/Isztar: bogini nieba, wojny, seksu i seksualności - portret mezopotamskiego bóstwa
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
Jak osiągnąć wolność finansową?
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
Aspekty społeczne technologii informacyjnych
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
Style w muzyce
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
Morski transport pasażerski
Pobierz kartę przedmiotu
Format pliku: PDF. Rozmiar pliku około 50kB
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
Music Matters
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
Jak stać się poliglotą? Lingwistyka wielojęzyczna w praktyce
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
Work-life balance i nie tylko
Pobierz kartę przedmiotu
Format pliku: PDF. Rozmiar pliku około 50kB
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
Kaszubi: białe plamy, czarne podniebienia i różowe okulary. W kręgu stereotypów i wyobrażeń
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
Historia i zabytki techniki
Pobierz kartę przedmiotu
Format pliku: PDF. Rozmiar pliku około 50kB
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
Akademia Polskiego Filmu
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
Cywilizacja a środowisko
Pobierz kartę przedmiotu
Format pliku: PDF. Rozmiar pliku około 50kB
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
Jarlostwo Orkadów w czasach Jarla Rognvalda Kali Kolssona 1136-58
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
Eko-innowacje w Budownictwie. Społeczne i kulturowe perspektywy
Pobierz kartę przedmiotu
Format pliku: PDF. Rozmiar pliku około 50kB
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
Jak skutecznie nauczać i uczyć się języków obcych – glottodydaktyka w pigułce
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
Poprawność jest Ci pisana. Wybrane zagadnienia polskiej ortografii i interpunkcji
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
Historia budownictwa
Pobierz kartę przedmiotu
Format pliku: PDF. Rozmiar pliku około 50kB
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
(Nie)obecność kobiet-historia, społeczeństwo, gender
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
Wkład Polaków do nauki i techniki światowej
Pobierz kartę przedmiotu
Format pliku: PDF. Rozmiar pliku około 50kB
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
Prawa człowieka XXI w. - między teorią a praktyką
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
DIAGNOSTYKA MOLEKULARNA W MEDYCYNIE I PRZEMYŚLE SPOŻYWCZYM
3
15
-
15
-
-
e
DIAGNOSTYKA MOLEKULARNA W MEDYCYNIE I PRZEMYŚLE SPOŻYWCZYM
Pobierz kartę przedmiotu
ECTS
3
Forma zal.
egzamin
Liczba godzin:
Wykład
15 godz.
Laboratorium
15 godz.
Przedmioty z Specjalność: Technologia, biotechnologia i analiza żywności
BIOTECHNOLOGIA I TECHNOLOGIA LIPIDÓW
6
30
-
30
-
15
e
BIOTECHNOLOGIA I TECHNOLOGIA LIPIDÓW
Pobierz kartę przedmiotu
ECTS
6
Forma zal.
egzamin
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
Laboratorium
30 godz.
Seminarium
15 godz.
BADANIE ŻYWNOŚCI TECHNIKĄ PCR
2
-
-
15
-
15
z
BADANIE ŻYWNOŚCI TECHNIKĄ PCR
Pobierz kartę przedmiotu
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Laboratorium
15 godz.
Seminarium
15 godz.
TECHNOLOGIA UTRWALANIA ŻYWNOŚCI
6
30
-
45
-
15
e
TECHNOLOGIA UTRWALANIA ŻYWNOŚCI
Pobierz kartę przedmiotu
ECTS
6
Forma zal.
egzamin
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
Laboratorium
45 godz.
Seminarium
15 godz.
TECHNOLOGIA PREPARATÓW ENZYMATYCZNYCH
3
15
-
30
-
-
z
TECHNOLOGIA PREPARATÓW ENZYMATYCZNYCH
Pobierz kartę przedmiotu
ECTS
3
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
15 godz.
Laboratorium
30 godz.
Semestr: 3 (2024/2025 - letni)
ECTS
W
C
L
P
S
Zal.
Karta przedmiotu
PRACA DYPLOMOWA MAGISTERSKA
20
-
-
-
-
-
z
PRACA DYPLOMOWA MAGISTERSKA
ECTS
20
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
LABORATORIUM DYPLOMOWE
5
-
-
75
-
-
z
LABORATORIUM DYPLOMOWE
ECTS
5
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Laboratorium
75 godz.