Biotechnologia > Technologia, biotechnologia i analiza żywności
Pobierz listę (XLS)

Biotechnologia

, II stopnia, stacjonarne, rok rozpoczęcia 2023/2024

Semestr: 1  (2023/2024 - letni)

ECTS W C L P S Zal.
Karta przedmiotu
ORGANIZMY MODELOWE
2 15 - 15 - - z
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
15 godz.
Laboratorium
15 godz.
Pobierz kartę przedmiotu
CHEMOMETRIA I METODOLOGIA BADAŃ DOŚWIADCZALNYCH
3 15 - 30 - - z
ECTS
3
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
15 godz.
Laboratorium
30 godz.
Pobierz kartę przedmiotu
BIOLOGICZNIE AKTYWNE SUBSTANCJE ROŚLINNE
3 15 - 30 - - z
ECTS
3
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
15 godz.
Laboratorium
30 godz.
Pobierz kartę przedmiotu
PODSTAWY PROGRAMOWANIA
1 - - 15 - - z
ECTS
1
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Laboratorium
15 godz.
Pobierz kartę przedmiotu
TECHNIKI INSTRUMENTALNE W ANALIZIE BIOCZĄSTECZEK
2 - - 30 - - z
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Laboratorium
30 godz.
Pobierz kartę przedmiotu
ENZYMOLOGIA STOSOWANA
3 - - 15 - 15 z
ECTS
3
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Laboratorium
15 godz.
Seminarium
15 godz.
Pobierz kartę przedmiotu
INŻYNIERIA GENETYCZNA-PROJEKT ZESPOŁOWY
3 - - 30 15 - z
ECTS
3
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Laboratorium
30 godz.
Projekt
15 godz.
Pobierz kartę przedmiotu
2 - 30 - - - z/e
ECTS
2
Forma zal.
-
Liczba godzin:
Ćwiczenia
30 godz.
Przedmioty w module:
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Ćwiczenia
30 godz.
Pobierz kartę przedmiotu Format pliku: PDF. Rozmiar pliku około 50kB

Przedmioty z Specjalność: Technologia, biotechnologia i analiza żywności

PROJEKTOWANIE PROCESÓW BIOTECHNOLOGICZNYCH
3 15 - - 30 - e
ECTS
3
Forma zal.
egzamin
Liczba godzin:
Wykład
15 godz.
Projekt
30 godz.
Pobierz kartę przedmiotu
FUNKCJONALNE WŁAŚCIWOŚCI SKŁADNIKÓW ŻYWNOŚCI
4 15 - 45 - - z
ECTS
4
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
15 godz.
Laboratorium
45 godz.
Pobierz kartę przedmiotu
MIKROBIOLOGIA ŻYWNOŚCI
4 15 - 45 - - e
ECTS
4
Forma zal.
egzamin
Liczba godzin:
Wykład
15 godz.
Laboratorium
45 godz.
Pobierz kartę przedmiotu

Semestr: 2  (2024/2025 - zimowy)

ECTS W C L P S Zal.
Karta przedmiotu
ZARZĄDZANIE JAKOŚCIĄ PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO I FARMACEUTYCZNEGO
1 15 - - - - z
2 - 30 - - - z/e
ECTS
2
Forma zal.
-
Liczba godzin:
Ćwiczenia
30 godz.
Przedmioty w module:
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Ćwiczenia
30 godz.
Pobierz kartę przedmiotu Format pliku: PDF. Rozmiar pliku około 50kB
2 30 - - - - z/e
2 30 - - - - z
2 30 - - - - z
2 30 - - - - z
2 30 - - - - z
2 30 - - - - z
2 30 - - - - z
2 30 - - - - z
2 30 - - - - z
2 30 - - - - z
2 30 - - - - z
2 30 - - - - z
2 30 - - - - z
2 30 - - - - z
2 30 - - - - z
2 30 - - - - z
2 30 - - - - z
2 30 - - - - z
2 30 - - - - z
2 30 - - - - z
2 30 - - - - z
2 30 - - - - z
2 30 - - - - z
2 30 - - - - z
2 30 - - - - z
2 30 - - - - z
2 30 - - - - z
2 30 - - - - z
ECTS
2
Forma zal.
-
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
Przedmioty w module:
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
Pobierz kartę przedmiotu Format pliku: PDF. Rozmiar pliku około 50kB
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
DIAGNOSTYKA MOLEKULARNA W MEDYCYNIE I PRZEMYŚLE SPOŻYWCZYM
3 15 - 15 - - e
ECTS
3
Forma zal.
egzamin
Liczba godzin:
Wykład
15 godz.
Laboratorium
15 godz.
Pobierz kartę przedmiotu
CHEMIA BIOORGANICZNA I BIOSTEREOCHEMIA
2 30 - - - - z
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
Pobierz kartę przedmiotu

Przedmioty z Specjalność: Technologia, biotechnologia i analiza żywności

BIOTECHNOLOGIA I TECHNOLOGIA LIPIDÓW
6 30 - 30 - 15 e
ECTS
6
Forma zal.
egzamin
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
Laboratorium
30 godz.
Seminarium
15 godz.
Pobierz kartę przedmiotu
BADANIE ŻYWNOŚCI TECHNIKĄ PCR
2 - - 15 - 15 z
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Laboratorium
15 godz.
Seminarium
15 godz.
Pobierz kartę przedmiotu
TECHNOLOGIA UTRWALANIA ŻYWNOŚCI
6 30 - 45 - 15 e
ECTS
6
Forma zal.
egzamin
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
Laboratorium
45 godz.
Seminarium
15 godz.
Pobierz kartę przedmiotu
TECHNOLOGIA PREPARATÓW ENZYMATYCZNYCH
3 15 - 30 - - z
ECTS
3
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
15 godz.
Laboratorium
30 godz.
Pobierz kartę przedmiotu

Semestr: 3  (2024/2025 - letni)

ECTS W C L P S Zal.
Karta przedmiotu
PRACA DYPLOMOWA MAGISTERSKA
20 - - - - - z
ECTS
20
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
BIOETYKA
2 30 - - - - z
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
SEMINARIUM DYPLOMOWE
2 - - - - 15 z
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Seminarium
15 godz.
Pobierz kartę przedmiotu
LABORATORIUM DYPLOMOWE
5 - - 75 - - z
ECTS
5
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Laboratorium
75 godz.
Powrót do strony głównej