Biotechnologia > Technologia, biotechnologia i analiza żywności
Pobierz listę (XLS)

Biotechnologia

, II stopnia, stacjonarne, rok rozpoczęcia 2024/2025

Semestr: 1  (2024/2025 - letni)

ECTS W C L P S Zal.
Karta przedmiotu
Zespołowy projekt badawczy I
3 - - - - - z/e
ECTS
3
Forma zal.
-
Liczba godzin:
Przedmioty w module:
TECHNIKI INSTRUMENTALNE W ANALIZIE BIOCZĄSTECZEK
2 - - 30 - - z
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Laboratorium
30 godz.
2 - 30 - - - z/e
ECTS
2
Forma zal.
-
Liczba godzin:
Ćwiczenia
30 godz.
Przedmioty w module:
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Ćwiczenia
30 godz.
Pobierz kartę przedmiotu Format pliku: PDF. Rozmiar pliku około 50kB
PROGRAMOWANIE
1 - - 15 - - z
ECTS
1
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Laboratorium
15 godz.
ZWIAZKI BIOAKTYWNE POCHODZENIA ROŚLINNEGO
3 15 - 30 - - z
ECTS
3
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
15 godz.
Laboratorium
30 godz.
INŻYNIERIA GENETYCZNA
4 15 - - 45 - z
ECTS
4
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
15 godz.
Projekt
45 godz.
ORGANIZMY MODELOWE
2 15 - 15 - - z
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
15 godz.
Laboratorium
15 godz.
CHEMOMETRIA I METODOLOGIA BADAŃ DOŚWIADCZALNYCH
3 15 - 30 - - z
ECTS
3
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
15 godz.
Laboratorium
30 godz.
ENZYMOLOGIA STOSOWANA
2 - - 15 - 15 z
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Laboratorium
15 godz.
Seminarium
15 godz.

Przedmioty z Specjalność: Technologia, biotechnologia i analiza żywności

PROJEKTOWANIE PROCESÓW BIOTECHNOLOGICZNYCH
3 15 - - 30 - e
ECTS
3
Forma zal.
egzamin
Liczba godzin:
Wykład
15 godz.
Projekt
30 godz.
MIKROBIOLOGIA ŻYWNOŚCI
3 15 - 30 - - e
ECTS
3
Forma zal.
egzamin
Liczba godzin:
Wykład
15 godz.
Laboratorium
30 godz.
FUNKCJONALNE WŁAŚCIWOSCI SKŁADNIKÓW ŻYWNOŚCI
3 15 - 30 - - z
ECTS
3
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
15 godz.
Laboratorium
30 godz.

Semestr: 2  (2025/2026 - zimowy)

ECTS W C L P S Zal.
Karta przedmiotu
Zespołowy projekt badawczy II
3 - - - - - z/e
ECTS
3
Forma zal.
-
Liczba godzin:
Przedmioty w module:
ZARZĄDZANIE JAKOŚCIĄ PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO I FARMACEUTYCZNEGO
1 15 - - - - z
ECTS
1
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
15 godz.
BIOETYKA
3 30 - - - - z
ECTS
3
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
DIAGNOSTYKA MOLEKULARNA W MEDYCYNIE I PRZEMYŚLE SPOŻYWCZYM
2 15 - 15 - - e
ECTS
2
Forma zal.
egzamin
Liczba godzin:
Wykład
15 godz.
Laboratorium
15 godz.
WYDZIAŁOWE PRZEDMIOTY OBIERALNE I (WCh)
3 - - - - - z/e
ECTS
3
Forma zal.
-
Liczba godzin:
Przedmioty w module:
JĘZYK OBCY II
2 - 30 - - - z/e
ECTS
2
Forma zal.
-
Liczba godzin:
Ćwiczenia
30 godz.
Przedmioty w module:

Przedmioty z Specjalność: Technologia, biotechnologia i analiza żywności

TECHNOLOGIA UTRWALANIA ŻYWNOŚCI
3 15 - 30 - - z
ECTS
3
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
15 godz.
Laboratorium
30 godz.
BIOTECHNOLOGIA I TECHNOLOGIA LIPIDÓW
5 15 - 30 - 15 e
ECTS
5
Forma zal.
egzamin
Liczba godzin:
Wykład
15 godz.
Laboratorium
30 godz.
Seminarium
15 godz.
NAUKA O ŻYWIENIU I TOKSYKOLOGIA ŻYWNOŚCI
3 15 - 30 - - z
ECTS
3
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
15 godz.
Laboratorium
30 godz.
LABORATORIUM DYPLOMOWE I
2 - - 30 - - z
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Laboratorium
30 godz.
BADANIE ŻYWNOŚCI TECHNIKĄ PCR
2 - - 15 - 15 z
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Laboratorium
15 godz.
Seminarium
15 godz.

Semestr: 3  (2025/2026 - letni)

ECTS W C L P S Zal.
Karta przedmiotu
Interdyscyplinarne przedmioty obieralne
3 - - - - - z/e
ECTS
3
Forma zal.
-
Liczba godzin:
Przedmioty w module:
PRZEDMIOT HUMANISTYCZNO-SPOŁECZNY
2 30 - - - - z/e
ECTS
2
Forma zal.
-
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
Przedmioty w module:
PRACA DYPLOMOWA MAGISTERSKA
20 - - - - - z
ECTS
20
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
WYDZIAŁOWE PRZEDMIOTY OBIERALNE II (WCh)
3 - - - - - z/e
ECTS
3
Forma zal.
-
Liczba godzin:
Przedmioty w module:

Przedmioty z Specjalność: Technologia, biotechnologia i analiza żywności

LABORATORIUM DYPLOMOWE II
5 - - 75 - - z
ECTS
5
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Laboratorium
75 godz.
SEMINARIUM DYPLOMOWE
2 - - - - 15 z
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Seminarium
15 godz.
Powrót do strony głównej