Biotechnologia >
Technologia, biotechnologia i analiza żywności
Biotechnologia
, II stopnia, stacjonarne, rok rozpoczęcia 2024/2025
ECTS
W
C
L
P
S
Zal.
Karta przedmiotu
ENZYMOLOGIA STOSOWANA
2
-
-
15
-
15
z
ENZYMOLOGIA STOSOWANA
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Laboratorium
15 godz.
Seminarium
15 godz.
CHEMOMETRIA I METODOLOGIA BADAŃ DOŚWIADCZALNYCH
3
15
-
30
-
-
z
CHEMOMETRIA I METODOLOGIA BADAŃ DOŚWIADCZALNYCH
ECTS
3
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
15 godz.
Laboratorium
30 godz.
ORGANIZMY MODELOWE
2
15
-
15
-
-
z
ORGANIZMY MODELOWE
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
15 godz.
Laboratorium
15 godz.
INŻYNIERIA GENETYCZNA
4
15
-
-
45
-
z
INŻYNIERIA GENETYCZNA
ECTS
4
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
15 godz.
Projekt
45 godz.
ZWIAZKI BIOAKTYWNE POCHODZENIA ROŚLINNEGO
3
15
-
30
-
-
z
ZWIAZKI BIOAKTYWNE POCHODZENIA ROŚLINNEGO
ECTS
3
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
15 godz.
Laboratorium
30 godz.
PROGRAMOWANIE
1
-
-
15
-
-
z
PROGRAMOWANIE
ECTS
1
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Laboratorium
15 godz.
2
-
30
-
-
-
z/e
JĘZYK OBCY I
ECTS
2
Forma zal.
-
Liczba godzin:
Ćwiczenia
30 godz.
Przedmioty w module:
JĘZYK ANGIELSKI I
Pobierz kartę przedmiotu
Format pliku: PDF. Rozmiar pliku około 50kB
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Ćwiczenia
30 godz.
TECHNIKI INSTRUMENTALNE W ANALIZIE BIOCZĄSTECZEK
2
-
-
30
-
-
z
TECHNIKI INSTRUMENTALNE W ANALIZIE BIOCZĄSTECZEK
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Laboratorium
30 godz.
3
-
-
-
-
-
z/e
Zespołowy projekt badawczy I
3
-
-
-
40
-
z
Zespołowy projekt badawczy I
3
-
-
-
40
-
z
Zespołowy projekt badawczy I
ECTS
3
Forma zal.
-
Liczba godzin:
Przedmioty w module:
Zespołowy projekt badawczy I
ECTS
3
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Projekt
40 godz.
Zespołowy projekt badawczy I
ECTS
3
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Projekt
40 godz.
Przedmioty z Specjalność: Technologia, biotechnologia i analiza żywności
FUNKCJONALNE WŁAŚCIWOSCI SKŁADNIKÓW ŻYWNOŚCI
3
15
-
30
-
-
z
FUNKCJONALNE WŁAŚCIWOSCI SKŁADNIKÓW ŻYWNOŚCI
ECTS
3
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
15 godz.
Laboratorium
30 godz.
MIKROBIOLOGIA ŻYWNOŚCI
3
15
-
30
-
-
e
MIKROBIOLOGIA ŻYWNOŚCI
ECTS
3
Forma zal.
egzamin
Liczba godzin:
Wykład
15 godz.
Laboratorium
30 godz.
PROJEKTOWANIE PROCESÓW BIOTECHNOLOGICZNYCH
3
15
-
-
30
-
e
PROJEKTOWANIE PROCESÓW BIOTECHNOLOGICZNYCH
ECTS
3
Forma zal.
egzamin
Liczba godzin:
Wykład
15 godz.
Projekt
30 godz.
Semestr: 2 (2025/2026 - zimowy)
ECTS
W
C
L
P
S
Zal.
Karta przedmiotu
JĘZYK OBCY II
2
-
30
-
-
-
z/e
JĘZYK OBCY II
ECTS
2
Forma zal.
-
Liczba godzin:
Ćwiczenia
30 godz.
Przedmioty w module:
WYDZIAŁOWE PRZEDMIOTY OBIERALNE I (WCh)
3
-
-
-
-
-
z/e
WYDZIAŁOWE PRZEDMIOTY OBIERALNE I (WCh)
ECTS
3
Forma zal.
-
Liczba godzin:
Przedmioty w module:
DIAGNOSTYKA MOLEKULARNA W MEDYCYNIE I PRZEMYŚLE SPOŻYWCZYM
2
15
-
15
-
-
e
DIAGNOSTYKA MOLEKULARNA W MEDYCYNIE I PRZEMYŚLE SPOŻYWCZYM
ECTS
2
Forma zal.
egzamin
Liczba godzin:
Wykład
15 godz.
Laboratorium
15 godz.
ZARZĄDZANIE JAKOŚCIĄ PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO I FARMACEUTYCZNEGO
1
15
-
-
-
-
z
ZARZĄDZANIE JAKOŚCIĄ PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO I FARMACEUTYCZNEGO
ECTS
1
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
15 godz.
Zespołowy projekt badawczy II
3
-
-
-
-
-
z/e
Zespołowy projekt badawczy II
ECTS
3
Forma zal.
-
Liczba godzin:
Przedmioty w module:
Przedmioty z Specjalność: Technologia, biotechnologia i analiza żywności
BADANIE ŻYWNOŚCI TECHNIKĄ PCR
2
-
-
15
-
15
z
BADANIE ŻYWNOŚCI TECHNIKĄ PCR
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Laboratorium
15 godz.
Seminarium
15 godz.
LABORATORIUM DYPLOMOWE I
2
-
-
30
-
-
z
LABORATORIUM DYPLOMOWE I
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Laboratorium
30 godz.
NAUKA O ŻYWIENIU I TOKSYKOLOGIA ŻYWNOŚCI
3
15
-
30
-
-
z
NAUKA O ŻYWIENIU I TOKSYKOLOGIA ŻYWNOŚCI
ECTS
3
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
15 godz.
Laboratorium
30 godz.
BIOTECHNOLOGIA I TECHNOLOGIA LIPIDÓW
5
15
-
30
-
15
e
BIOTECHNOLOGIA I TECHNOLOGIA LIPIDÓW
ECTS
5
Forma zal.
egzamin
Liczba godzin:
Wykład
15 godz.
Laboratorium
30 godz.
Seminarium
15 godz.
TECHNOLOGIA UTRWALANIA ŻYWNOŚCI
3
15
-
30
-
-
z
TECHNOLOGIA UTRWALANIA ŻYWNOŚCI
ECTS
3
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Wykład
15 godz.
Laboratorium
30 godz.
Semestr: 3 (2025/2026 - letni)
ECTS
W
C
L
P
S
Zal.
Karta przedmiotu
WYDZIAŁOWE PRZEDMIOTY OBIERALNE II (WCh)
3
-
-
-
-
-
z/e
WYDZIAŁOWE PRZEDMIOTY OBIERALNE II (WCh)
ECTS
3
Forma zal.
-
Liczba godzin:
Przedmioty w module:
PRACA DYPLOMOWA MAGISTERSKA
20
-
-
-
-
-
z
PRACA DYPLOMOWA MAGISTERSKA
ECTS
20
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
PRZEDMIOT HUMANISTYCZNO-SPOŁECZNY
2
30
-
-
-
-
z/e
PRZEDMIOT HUMANISTYCZNO-SPOŁECZNY
ECTS
2
Forma zal.
-
Liczba godzin:
Wykład
30 godz.
Przedmioty w module:
Interdyscyplinarne przedmioty obieralne
3
-
-
-
-
-
z/e
Interdyscyplinarne przedmioty obieralne
ECTS
3
Forma zal.
-
Liczba godzin:
Przedmioty w module:
Przedmioty z Specjalność: Technologia, biotechnologia i analiza żywności
SEMINARIUM DYPLOMOWE
2
-
-
-
-
15
z
SEMINARIUM DYPLOMOWE
ECTS
2
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Seminarium
15 godz.
LABORATORIUM DYPLOMOWE II
5
-
-
75
-
-
z
LABORATORIUM DYPLOMOWE II
ECTS
5
Forma zal.
zaliczenie
Liczba godzin:
Laboratorium
75 godz.